mikvogymuk

Egy egyszemélyes mese - kedvesemmel és két gyerekemmel, melyet nektek rebegek régesrég, s elmerengve, élcelve, veletek nevetve személyemen sercegtetem ezen helytelenségeket e webre. Remélem kedvetekre!

Tagz

400d (2) ákos (1) árvíz (1) bagyi (3) balaton (2) baloo (41) baloo.hülyeség (2) baloozene (3) bánat (1) bence (24) bence.duma (7) betegség (6) blog (5) budapest (5) cib (1) cod4 (1) család (29) cserkutidávid (1) dream.theater (1) dugó (1) dunham (1) eddie (7) esküvő (1) évforduló (1) extreme (1) facebook (1) fater (1) ferihegy (1) firefox (1) for.the.record (1) forma 1 (1) fruli (1) gabi (19) gasztrobasz (1) gitár (6) gps (1) gt 8 (1) gyász (1) haha (21) hajdúszoboszló (1) hajvágás (1) halas.család (1) hasznosprogi (1) hdh (9) hideg (1) hiszti (3) (1) hp (1) htbk (1) hungaroring (1) időjárás (1) játék (1) jelszó (1) karajcsont (4) képek (29) kiállítás (1) koncert (10) közlekedés (7) kukta (1) kuzin (2) lanparty (1) lipilee (1) mama (1) maszekmeló (1) medveotthon (1) meló (3) metallica (1) n2 (1) net (2) nightsquad (12) nóra (20) nóra.duma (1) nori.duma (1) nyaralás (2) octavia (2) ősblog (1) ovi (1) petyus (4) pipamocsok (2) playboy (1) pofámleszakad (14) politika (1) próba (2) programajánló (1) puki (1) raiffeisen (1) recept (2) repülés (1) rika (1) schrottandi (1) siófok (1) skin (1) suzuki (1) szavazás (1) szilveszter (1) szopás (5) születés (3) szülinap (1) terhességes (1) tika (2) tofi (5) tommy.emmanuel (1) upc (2) vica (1) world.of.warcraft (2) zene (2) zenekar (2)

2008.09.15. 12:38 Baloo

Nightsquad vég - és kezdet?

A múlt hétvégén történt, de muszáj leírjam. Hangsúlyozom, hogy kicsit sem leszek objektív, viszont totálisan szubjektív igen.

Két sorban a felvezetés azoknak, akik esetleg nincsenek képben: a Nightsquad az a zenekar, ahol másodgitárosként nyúzom a húrokat Tom mellett, valamint vokálozom majd' mindegyik nótában. A bandában már rég érződött, hogy kétfele húzunk: Bass (meglepő módon ő a basszusgitáros) és MB (dobos) alkottak egy irányt és mi Tommal ketten egy másikat. És persze essék szó Zsoltiról is, aki annak ellenére, hogy bármikor lehetett volna a "mérleg nyelve", sosem szólt bele semmibe, képes volt teljesen hátrahúzódni és svájci lenni köztünk. A banda eredeti koncepciója ugye az volt (és most is az), hogy lehetőleg minél szélesebb néprétegek által ismert, lehetőleg minél inkább rock műfajú, lehetőleg minél inkább a '80-as, '90-es évek zenéit nyomjuk. És akkor itt jön is mindjárt a probléma: mi az, hogy ismert/nem ismert, mi az, hogy rock/nem rock és... hát talán az, hogy egy nóta mikor készült, az elég egzakt. Sajnos a többi nem. Bass és MB úgy érezte, hogy mindig csak azok a nóták mennek át a zenekari "szűrőn", amiket Tom és én akartunk. Úgy érezték, hogy nem tudnak kiteljesedni a bandában. Hogy nem játszunk olyanokat, amiket ők szeretnek. Ez persze úgy hangzik, mintha azokat játszanánk, amik a mi álmaink nótái, pedig nem. Csak a példának okádék, ha rajtam múlna, akkor játszhatnánk ezt, ezt, vagy ezt, de akár ezt is. De nem játszuk, mert... Ez az izlésbeli ellentét aztán sajnos nem múlt, sőt: a májusi koncert után egészen úgy nézett ki, hogy szinte meg sem tudunk egyezni semmiben. Jött a demokrácia! Merthogy egész addig Tom volt a zenekar vezetője, kvázi az történt, amit ő mondott, de legalábbis azt, hogy miket játszunk, leginkább ő döntötte el. Na ebből lett elegük - többek között - Basséknak és kikövetelték, hogy mostantól úgy legyen, hogy a következő koncerten eljátszandó kb. 10 új szám úgy épüljön fel, hogy mind az öten mondunk 5-5 nótát, amiből a rajtunk kívül álló négy tag szavaz és kettőt kiválaszt. Így lesz mindenkinek 2 nótája és akkor öröm és bódottá. Nagy így került a képbe pl. a Halloween If I Could Fly c. nótája, vagy a Sonata Arctica My Landje. Jók ezek a nóták? Kurvajók, komolyan. Ismeri őket egy szűk magon kívül bárki? Kétlem. Tedd a kezed a szívedre, kedves olvasóm, hallottál már ilyenekről? Na hát nem csak te nem! Lássuk be, hogy te is ott álltál volna valahol a közönség sorai közt, ráztad volna a fejed, de suttyomban a melletted állótól megkérdezted volna: ez tök jó, de mi a rák?
Persze lehet erre azt mondani, hogy "dehát ez csak két szám"... csak sajnos itt egy tendencia volt érzékelhető, amivel - tetszik, nem tetszik - mi Tommal nem tudtunk, illetve inkább nem akartunk együtt élni. Döntöttünk: kiszállunk. Zsoltiról tudtuk, hogy akarja csinálni a zenekart, és magunkról is tudtuk, hogy az eredeti koncepció alapján akarjuk folytatni.

És akkor jöjjön a múlt hétvége. Elvileg vasárnap lett volna próbánk, ahogy mindig. Szombaton úgy döntöttünk Tommal, hogy összejövünk egy kis emlékeztető összhangzattanra, csatlakozott Bass is. Lenyomtuk a teljes repertoárt, plusz egy párat az újak közül is. Én eljöttem 3 óra prüntyögés után, Bass maradt. Mint később kiderült, Tom beavatta a "tervünkbe" (nem volt kifejezetten terv, de mégis). Érezhető volt a feszültség és a sértődöttség. Aztán vasárnap reggel - mikor egyébként én a fejleményeket megtudtam - Tom azzal fogadott MSN-en, hogy írt nekünk egy levelet Schleki, a Kék Yuk programszervezője, hogy "bocs, de a november 7-i koncertet le kell mondjam, mert befutott egy terembérletes valaki" (magyarul: ahogy annó mi is kezdtük, valaki letett 130.000 Ft-ot, hogy az estére az övé a hely... no comment). Kicsit kiakadtam ezen a hozzáálláson és írtam egy ilyen e-mailt ennek a Schleki gyereknek, hogy talán ezt így nem kéne, meg legyenek már csak annyira korrektek, mint eddig és próbáltam kérni egy novemberi időpontot tőle, valamint egy másik mailt a zenekari levlistára, hogy "fasza... kell ezt még erőltetni?" - erre Bass: "Jo, akkor proba ugrott es akkor ezzel vege is a dalnak aszondom" És ezzel a részéről el volt minden intézve. Telefonját kikapcsolta, semmilyen online formában nem volt elérhető. Nem tudok másra gondolni, mint hogy besértődött a végletekig. Pedig nagyon meg akartuk volna győzni róla, hogy talán ezt nem így kéne kezelni, meg azért csak le kéne nyomni ezt a koncertet. De ha már nem, akkor legalább legyen annyi gerinc benne, hogy Ő közli Schlekivel, hogy a novemberi koncert miatta marad el, valamint felhívja a probazona.hu -t, ahol le voltak foglalva a próbaidőpontok egész novemberig, hogy bocs, sztornó, nem jövünk. Erre is volt két frappáns válasza: a Schlekinek irandó levélre: "nekem ahhoz a gyerekhez semmi közöm", a probazona.hu felhívására és lemondására: "a vasárnapi próba már úgyis elúszott, mert aznap nem lehet már lemondani" (mintha nem tudta volna, hogy nem csak arról az egy vasárnapról volt szó). Ez a dolgok Bass féle kezelése... - hangsúlyozom: az én szemszögemből nézve. Biztos vagyok benne, hogy Bass az egészet máshogy látja... viszont én én vagyok és ímhol, ez a magyarázat, hogy miért voltam vasárnap úgy kiakadva.

Ezért.

Ja és hogy ez miért kezdet is egyben? Mert megvan a jövendő dobosunk és basszgityósunk is. De ezt majd legközelebb.

Címkék: baloo nightsquad

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://baloo.blog.hu/api/trackback/id/tr50664260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása