mikvogymuk

Egy egyszemélyes mese - kedvesemmel és két gyerekemmel, melyet nektek rebegek régesrég, s elmerengve, élcelve, veletek nevetve személyemen sercegtetem ezen helytelenségeket e webre. Remélem kedvetekre!

Tagz

400d (2) ákos (1) árvíz (1) bagyi (3) balaton (2) baloo (41) baloo.hülyeség (2) baloozene (3) bánat (1) bence (24) bence.duma (7) betegség (6) blog (5) budapest (5) cib (1) cod4 (1) család (29) cserkutidávid (1) dream.theater (1) dugó (1) dunham (1) eddie (7) esküvő (1) évforduló (1) extreme (1) facebook (1) fater (1) ferihegy (1) firefox (1) for.the.record (1) forma 1 (1) fruli (1) gabi (19) gasztrobasz (1) gitár (6) gps (1) gt 8 (1) gyász (1) haha (21) hajdúszoboszló (1) hajvágás (1) halas.család (1) hasznosprogi (1) hdh (9) hideg (1) hiszti (3) (1) hp (1) htbk (1) hungaroring (1) időjárás (1) játék (1) jelszó (1) karajcsont (4) képek (29) kiállítás (1) koncert (10) közlekedés (7) kukta (1) kuzin (2) lanparty (1) lipilee (1) mama (1) maszekmeló (1) medveotthon (1) meló (3) metallica (1) n2 (1) net (2) nightsquad (12) nóra (20) nóra.duma (1) nori.duma (1) nyaralás (2) octavia (2) ősblog (1) ovi (1) petyus (4) pipamocsok (2) playboy (1) pofámleszakad (14) politika (1) próba (2) programajánló (1) puki (1) raiffeisen (1) recept (2) repülés (1) rika (1) schrottandi (1) siófok (1) skin (1) suzuki (1) szavazás (1) szilveszter (1) szopás (5) születés (3) szülinap (1) terhességes (1) tika (2) tofi (5) tommy.emmanuel (1) upc (2) vica (1) world.of.warcraft (2) zene (2) zenekar (2)

2009.12.06. 18:05 Baloo

game over HDH - ahogy én látom

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy zenekar, amit két, alapvetően a punk és rockabilly zenéért lelkesedő fiatal alapított meg, úgyismint Petyus és Bagyi. Előbbi a dobot csépelte, útóbbi a húrokat szakajtotta vellanygitáron. Hogy a sztori ne legyen mindjárt haccáznyócvan kilométer hosszú, ugorjunk oda, hogy már én is a bandában vagyok, kezdetben ugye basszusgitárosként. Lenyomtunk tavaly december 22-én egy koncertet, ahhoz képest, hogy a két említett jómadár életében az első ilyen volt, tök jó lett. Ugyan egyikőjük sem emlékszik lófaszra se az egészből, annyira azon voltak, hogy jól teljesítsenek a mulatságon, de ezzel együtt jó lett. Aztán jöttek a "dolgos hétköznapok", meg tavasszal a felismerés, hogy a punk zene valahogy túlzottan szűk skatulyába rakja be a zenekart. Mi lenne, ha rockosabb vonal lenne, rendes basszusgitárossal - így került a képbe az én szülőzenekarom, az OBI basszusgitárosa, Pilly. Jött, látott, s győzött, főállású HDH tag lett (bár ezt a mai napig nem tudja elhinni). Aztán jött az újabb felismerés, hogy mi lenne, ha Bagyi tudna koncentrálni jobban a gitárlásra, legyen énekes is külön, legyünk olyanok, mint egy igazi rockzenekar: jött szintén az OBI-ból Lőrinc, és mivel időközben Petyus kezdeményezésére arculatváltás is volt, az új profilba Lőrinc karaktere, de legalábbis a hangja tök jól passzolt: Tankcsapda és Sex Action. Pár héten át voltak jó próbák, gyúrtunk egy "majdani" koncertre, időpont nélkül egyelőre. Aztán egyszercsak aktivizálódott a Nightsquad nevű legsikeresebb zenekarom és lett egy konkrét időpont, amikor is a HDH ezzel az új felállással és műsorral mintegy 50 perc terjedelembe megmutathatta, hogy mit tud. Április 10. Szintén ezidőtájt derült ki, hogy a próbahely, ahol próbálunk szervez egy koncertet az ott próbáló zenekarok közül nyolcnak, hogy mérjék össze a tudásukat, adjon mindenki elő kb. 20 perc hosszan egy pár nótát egy este és legyen ennek az egésznek valaki a győztese. Beneveztünk - december 18-a, péntek, Kék Yuk. Aztán múlt hét hétfőn Petyussal ebédelünk, és mondja, hogy Bagyinak lánya lesz és Annának fogják hívni valszeg és valamikor április végefele van kiírva Melcsi. ??? Mivan?? Április vége? Dehát 10-én koncert. Mint kétszeres apa, beleéreztem a dologba és mondtam Petyusnak, hogy szerintem ezt így nem kéne. Meghánytuk-vetettük a dolgot, közben kiderült, hogy Petyus és Bagyi elkezdték megvalósítani a nagy álmukat, egy Toy Dolls tribute zenekar összerántását, ami ugyan még a prealfa fázis előtt van, de akkor is leginkább ebbe szeretnének időt, pénzt, paripát és fegyvert fektetni. Így lett aztán, hogy felmerült a kérdés, hogy hamár nincs április 10 (mármint a HDH szempontjából), és igazából a két ős-alapító se akarja már úgy ezt az egészet, ahogy az elején, akkor tulajdonképp mi is legyen. És megválaszolták.
Akkor inkább hagyjuk a rákba.
S lőn. Illetve lesz. December 18-án még fellépünk, egyszer, s valszeg utoljára, legalábbis egy időre biztosan. Aki kiváncsi, hogy hogy játsza a HDH 20 percben el a Green Daytől a St. Jimmy, a Tankcsapdától a Törülközők teniszütőkkel és a Legjobb méreg, valamint a Sex Actiontől a Szerelem kell és a Nem használ a szó című számokat, az jöjjön el a Kék Yukba és legyen tanuja, hogy - szerintem - jól toljuk. Persze rajtunk kívül biztos lesznek még jó zenekarok amúgy is, bár ezt garantálni nem tudom. Megkértük a szervező srácot, hogy hadd játszunk mi először (8-kor kezdődik az egész), mintegy kiemelődve a "mezőnyből", hiszen nekünk ez egy premierrel egybekötött hattyúdal is lesz, nincs túl sok értelme "küzdeni" a győzelemért.

Sajnálom, hogy így alakult, mert nagyon szerettem velük zenélni. Kívánom, hogy össze tudják hozni ezt a Toy Dolls zenekart, bár valahogy nem tudom elképzelni, hogy hosszú távon lesz belőle valami, nem is annyira miattuk, hanem én nem látom, hogy erre akkora nagy kereslet lenne... persze erre Petyus valszeg mondaná, hogy hülye vagyok, hiszen a világon se nincs TD tribute banda. Hát majd meglátjuk. Mindenesetre most ott vannak ezzel a formációval, mint 2008 elején voltak a HDH-val: basszerost keresnek. :) Nekem véget ért, neki meg kezdődik előről a történet.

Hm...

Címkék: koncert hdh

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://baloo.blog.hu/api/trackback/id/tr291578400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása