mikvogymuk

Egy egyszemélyes mese - kedvesemmel és két gyerekemmel, melyet nektek rebegek régesrég, s elmerengve, élcelve, veletek nevetve személyemen sercegtetem ezen helytelenségeket e webre. Remélem kedvetekre!

Tagz

400d (2) ákos (1) árvíz (1) bagyi (3) balaton (2) baloo (41) baloo.hülyeség (2) baloozene (3) bánat (1) bence (24) bence.duma (7) betegség (6) blog (5) budapest (5) cib (1) cod4 (1) család (29) cserkutidávid (1) dream.theater (1) dugó (1) dunham (1) eddie (7) esküvő (1) évforduló (1) extreme (1) facebook (1) fater (1) ferihegy (1) firefox (1) for.the.record (1) forma 1 (1) fruli (1) gabi (19) gasztrobasz (1) gitár (6) gps (1) gt 8 (1) gyász (1) haha (21) hajdúszoboszló (1) hajvágás (1) halas.család (1) hasznosprogi (1) hdh (9) hideg (1) hiszti (3) (1) hp (1) htbk (1) hungaroring (1) időjárás (1) játék (1) jelszó (1) karajcsont (4) képek (29) kiállítás (1) koncert (10) közlekedés (7) kukta (1) kuzin (2) lanparty (1) lipilee (1) mama (1) maszekmeló (1) medveotthon (1) meló (3) metallica (1) n2 (1) net (2) nightsquad (12) nóra (20) nóra.duma (1) nori.duma (1) nyaralás (2) octavia (2) ősblog (1) ovi (1) petyus (4) pipamocsok (2) playboy (1) pofámleszakad (14) politika (1) próba (2) programajánló (1) puki (1) raiffeisen (1) recept (2) repülés (1) rika (1) schrottandi (1) siófok (1) skin (1) suzuki (1) szavazás (1) szilveszter (1) szopás (5) születés (3) szülinap (1) terhességes (1) tika (2) tofi (5) tommy.emmanuel (1) upc (2) vica (1) world.of.warcraft (2) zene (2) zenekar (2)

2009.07.24. 10:39 Baloo

Hungaroring csütörtökön

Mivel megígértem Rikának, meg mivel miért ne, hát íme a kis beszámoló a tegnapi látogatásról a Ringen. Kezdeném azzal, hogy a magyar Forma-1 23 éve alatt ez az első, hogy egyáltalán kitoltam a búrám a Hungaroringre. Mindezt úgy, hogy amióta az Elenderben dolgoztam (2001) két cimborám is versenybíró, Tofi is többször volt kinn fotózni, ahogy Rika is. Szóval alkalom mindig is lett volna, de valahogy sosem alakult úgy, aztán most Tofi szólt, hogy nem akarok-e kimenni vele, meg VIP jegy, meg kutyafasza. Nem ellenkeztem. A VIP jegy egyébként inkább csak a közlekedésben különleges, a pályán belül (legalábbis ezen a csütörtöki napon) semmi különbség nem volt a jegyek között.

És akkor mindjárt itt vagyunk a közlekedésnél: M3 ugye nach Mogyoród. Én ezt sem tudtam, de ilyenkor a leállósávot kvázi lezárják és ebből lesz az úgynevezett paddock/vip sáv, ahol csak azok közlekedhetnek, akiknek ilyen jegyük van, vagy Ecclestone van az útlevelükben feltüntetve a vezetéknévnél. Ez a sáv kb. olyan, hogy normális esetben az M3-nál rámegy az ember, aztán legközelebb már a Ferrari boxban jössz ki egy alagútból és Felipe Massa szalutál illemtudóan. Ebből csütörtökön annyi volt, hogy ugye az M3-as szakaszt kb. 10 perc alatt abszolváltuk, aztán az út egy sima egy-egy sáv oda-vissza típusú utcává fajul, ahol a yard kordont áll és terel. Itt már az ilyen level 2-es rendőrök vannak, akik tényleg képesek forgalmat irányítani és tudják, hogy ha valaki olyan kocsival jön, hogy VIP matrica van a szélvédőn, akkor annak mindenhol elsőbbsége van. Ezt úgy kell elképzelni, hogy így halad mondjuk 10 kocsi egymás mögött libasorban úgy, hogy az első ötön nincs VIP matrica, akkor ezt a tányérsapkás észkombájn meglátja, megállítja őket, majd kiint az első VIP matricás kocsinak, hogy lehet előzni. És akkor a VIP-es kocsik kielőznek és haladnak tova de már elöl. Persze tudom, ezt rendőr nélkül is simán meg lehet játszani, nade mégis mekkora fless már, hogy ilyen asszisztenciát kap az ember!

Az előbb dícsértem a rendőröket, meg hogy kisasolják a kocsi szélvédőjén a VIP matricát... na mindjárt itt az ellenpélda: ahogy haladtunk a bejárathoz közel, egy fakabát elirányított minket jobbra - pedig Tofi tudta, hogy nekünk ott tovább kellett volna menni az Org5-ös parkolóba, vagy mi a rák. Na nem akart nagyon tiltakozni, úgyhogy mentünk arra, amerre integetett nagy buzgalommal. Nem akarom nagyon bő lére ereszteni, a lényeg, hogy sikeresen tettünk egy komplett kört az egész Ring körül, majd visszatérve ugyanehhez a rendőrhöz heves mozdulatokkal ráutaló magatartást tettem a matricánkra, minek hatására a yard a fejéhez kapott, szalutált, jelentést tett, majd futólépésben követte a kocsinkat a megfelelő parkolóig. Na kb. ennyi a VIP jegy előnye, aztán kész is. A csütörtök ugyanis az igazi mókusvakítós nap, amikor a nép egyszerű fiai és lányai bévül vannak eresztve a pályára és némileg persze kontrollált körülmények között csorgathatják a nyálukat a box utca teljes hosszában, valamint a célegyenesben. Mi olyan fél 6 körül értünk oda, ami azért volt mákos köcsög időpont, mert épp valami autogramm osztáshoz készülődtek. Ettől mi először kicsit iszonyat összecsokiztuk a bokánkat, mert azt hittük, hogy az a 300 méter hosszú és soronként 3-4 ember széles tömeg a box utca bejáratához ácsorog. Aztán kiderült, hogy nem, ők csak Alonso aláírására vannak ennyire ráizgulva. Egészségükre. Mi behaladtunk a boxba, s átadtuk magunkat az izgalmaknak.

Amik persze nem voltak. Merthát lássuk be, hogy néhány atomjaira bontott F1-es autó egy pár körülöttük kóricáló szerelővel nem az izgalmak netovábbja (a képek láttán Petyus megjegyzése: "azé mintha ezeknél nem az az olajfoltos mocskos, szertedobált anyacsavaros szerelőcsarnok lenne"). Azt hiszem az is elég beszédes, hogy a legnagyobb esemény az volt, hogy McLarenék unásig gyakorolták a kerékcserét. A művelet ugye úgy néz ki, hogy ül egy búvárszemüveges fejhallgatós figura a sofőrülésben, két muki betolja a járgányt pozícióba, a többiek meg eljátszák a kerékcserét. Az illúziót igazából - nekem legalábbis - az rombolta erősen, hogy a szokásos farsangi beöltözés helyett, amikor mindenkin súlyos overál van, meg bukósisak, meg fejrehúzott bundabugyi kigyulladás ellen, meg tökömtudja milyen biztonsági cuccok, most simán csak utcai ruhában volt mindenki, egy-két emberen még búvárszemüveg, igazából gondolom ők is a Ring mögötti aquarénából jöhettek egy csobbanásból ("Béla, gyere már ki a medencéből, bazdmeg, kerékcsere van!"). De azért így is kellően látványos volt az egész ahhoz, hogy a sok baltaarcú ott álljon kővé meredve és nézze, ahogy kéccászhetvenharmadszorra is eltolják a taligát, majd vissza, s gondolom mérik az időt, hogy mennyi alatt kerülnek le-fel a papucsok. És hát ugye a pneumatikus kulcsok zaja... Erre mondta Orsi, hogy "hát ezt akármelyik gumisnál meg lehet nézni" - és hát lássuk be, hogy tök igaza van. Leszámítva azt az egészen nüansznyi különbséget, hogy a sarki gumisnál ritkán van olyan szerencséje az embernek, hogy 12 ember cserél gumit 6 másodperc alatt. Úgyhogy itt meg Rikának kell igazat adjak, aki azt mondta, hogy "najó te tényleg nem értékeled a dolgokat".

Ami még említésre méltó talán, az a - képeken szintén látszó - egységnyi rendőr. És akkor itt asszem nem is teszek hozzá semmit, asszem önmagukért beszélnek a képek. Nem buzik, rendőrök! Ezt mondogattam magamnak. Nehéz volt meggyőzzem magam.

Hát így kb. ennyi. Meleg volt, 35 fok körül, pedig már erősen nap vége fele jártunk. Jó érzés volt beülni Tofi Mondeojába és szénné fagyni a klímában, meg hallgatni Eric Johnsont a mittoménhányhangszórós hifin.

Címkék: képek forma 1 hungaroring tofi

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://baloo.blog.hu/api/trackback/id/tr691264627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása