mikvogymuk

Egy egyszemélyes mese - kedvesemmel és két gyerekemmel, melyet nektek rebegek régesrég, s elmerengve, élcelve, veletek nevetve személyemen sercegtetem ezen helytelenségeket e webre. Remélem kedvetekre!

Tagz

400d (2) ákos (1) árvíz (1) bagyi (3) balaton (2) baloo (41) baloo.hülyeség (2) baloozene (3) bánat (1) bence (24) bence.duma (7) betegség (6) blog (5) budapest (5) cib (1) cod4 (1) család (29) cserkutidávid (1) dream.theater (1) dugó (1) dunham (1) eddie (7) esküvő (1) évforduló (1) extreme (1) facebook (1) fater (1) ferihegy (1) firefox (1) for.the.record (1) forma 1 (1) fruli (1) gabi (19) gasztrobasz (1) gitár (6) gps (1) gt 8 (1) gyász (1) haha (21) hajdúszoboszló (1) hajvágás (1) halas.család (1) hasznosprogi (1) hdh (9) hideg (1) hiszti (3) (1) hp (1) htbk (1) hungaroring (1) időjárás (1) játék (1) jelszó (1) karajcsont (4) képek (29) kiállítás (1) koncert (10) közlekedés (7) kukta (1) kuzin (2) lanparty (1) lipilee (1) mama (1) maszekmeló (1) medveotthon (1) meló (3) metallica (1) n2 (1) net (2) nightsquad (12) nóra (20) nóra.duma (1) nori.duma (1) nyaralás (2) octavia (2) ősblog (1) ovi (1) petyus (4) pipamocsok (2) playboy (1) pofámleszakad (14) politika (1) próba (2) programajánló (1) puki (1) raiffeisen (1) recept (2) repülés (1) rika (1) schrottandi (1) siófok (1) skin (1) suzuki (1) szavazás (1) szilveszter (1) szopás (5) születés (3) szülinap (1) terhességes (1) tika (2) tofi (5) tommy.emmanuel (1) upc (2) vica (1) world.of.warcraft (2) zene (2) zenekar (2)

2008.05.07. 11:33 Baloo

a rájfájzen meg bekaphassa... végre :)

Eccer vót, hó' nem vót, vóteccer egy fiú, aki Budapest egyik legelső internet caféjában dolgozott a Kecskeméti utcában, közel a Ferenciek teréhez. Fizetését akkori jó magyar szokáshoz híven kézbe kapta; akkor még nem volt divat félni az APEHtől, meg ha mégis, akkor is csupa bátor cég létezett csak a pusztában. Hamár így alakult, nyitott egy bankszámlát a sárga kopjafás (vagymilyen) banknál, mert az tűnt kellően haladónak, meg telefonos ügyintézés, meg kiskutyafasza. Bódottá.
Aztán teltek az évek, időközben a fiúcska elment dolgozni a barátaival Kubudílernek, tehát már nem dolgozott "közel" a számlavezető fiókhoz. Aztán tovább teltek-múltak az évek és nemhogy nem dolgozott közel, de jött egy olyan munkahely, amelyik már kellően "nagy" és "multi" volt ahhoz, hogy ne engedhesse meg magának az ilyen kézbe fizetést, tehát bankszámla, miegymás. Időközben az internet terjedt rendesen, mint csövesek közt a TBC, s a sárga kopjafás bank erősen lemaradt fejlesztések terén, beelőzte őt a zöld hárombetűs, többször is lett "az Év Internet Bankja" az ő netes szolgáltatásuk, talán náluk lehetett először pisilni is telefonon keresztül, már ha a huggyozás banki művelet, persze.
Fiúcska időközben megházasodott, s belevágott volna az ilyenkor szokásos "fészekrakás magyar módra - hitelből" c. történetbe. Próbált is fordulni az ő régebbi "kedvenc" sárga kopjafás bankjához, ahol kb. körbekacagták a "bizonyítható" és "papíron igazolható" jövedelme hallatán. Most ebbe inkább nem megyek jobban bele (mivel rezeg a léc, hogy az 5 éves elévülési időn belülről kezdek beszélni), a lényeg, hogy erősen kiábrándult az osztrákokból, így bankilag. Minden átutalását átvezette a zöld olasz bankhoz, s kezdte bátran elfelejteni sárgáékat. Ők persze - az idők szavára hallgatva - gondosan átállították a folyószámláját valami fizetős verzióba, amitől a számlán lévő pár ezer forint néhány hónap (év?) alatt elfogyott, s kezdett minuszba fordulni. Aztán egy szép napos reggelen a postaládában volt egy levélke a sógoréktól, hogy a fiúcska tartozik vagy 3.000 Ft körüli összeggel és ugyan fizesse ki, vagy felkerül a BAR listára. Mivaan?! Megajók***a any*d - mondotta a fiú kissé morcosan, majd átutalt 5.000 Ft-ot. S lőn nyugalom, zaklatásmentesség - újabb kb. egy évig. Akkor jött a bank újra hasonló szöveggel (ez már a mai nap sztorija), csak azzal megspékelve, hogy a 2.038,- Ft adósságot már át is adta az XY Kft-nek, akik behajtással foglalkoznak ÉS ha nem rendezi, akkor persze felkerül a BAR listára. Azért azt itt zárójelben megjegyezem, hogy a BAR listára kerülés jogszabályi feltétele (tudtommal, meg egy pénzügyi tanácsadó szerint is) az, hogy minimum a minimálbérnek megfelelő összeggel tartozzon valaki egy banknak 3 hónapot meghaladó időn át. A hónapszám stimmelt is, nade az összeg? És akkor ma, miután a fiúnak elszakadt a cérna, felhívta a bankot és megtudta, hogy:
  • "jaj, hát azt nem úgy gondoltuk, az csak egy formalevél, természetesen Önre nem vonatkozik" - "miért, a formalevelet nem lehet némi logikával is megáldani, hogy x>=minimálbér Ft FELETT legyen benne az a fenyegető bekezdés?!" - "Önnek teljesen igaza van, de [válogatott_mókusvakítás_szinte_könyvből_olvasva]" - "Lett volna 'ongora a jeled azután, hogy mi pottyan anyád fejére szülés közben"
  • már meg lehet szüntetni a számlát a számlavezető fiókon kívüli fiókban is (korábban ez volt az egyedüli ok, hogy nem szüntette meg: ki a tökkköm tud "banki munkaidőben" bemenni a Ferenciek terére)
Úgyhogy fiúcska átszaladt a Széna téri bótba és jól megszüntette az évek óta húzódó mizériát. A BAR lista meg marad max. a teherautók kerekén - nyomásértékeknek.

Címkék: pofámleszakad baloo raiffeisen

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://baloo.blog.hu/api/trackback/id/tr86458155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása